Çim Biçme Makinesi Nedir?

21-09-2022 08:39
Çim Biçme Makinesi Nedir?
Çim Biçme Makinesi Nedir?
 
Çim biçme makinesi bir ya da daha fazla döner bıçak kullanarak çimenleri belli bir yüksekliğe kadar kesmeye yarayan makine. Bıçaklar enerji gücünü; el kuvveti, elektronik bir motor ya da içten yanmalı motor vasıtasıyla alabilir. Bazı makineler çimleri saman şeklinde örebilme ya da çırpıntıları toplayabilme özelliğine de sahiptir.
 
Çim biçme makinesi bir ya da daha fazla dönerbıçak kullanarak çimenleri belli bir yüksekliğe kadar kesmeye yarayan makine. Bıçaklar enerji gücünü; el kuvveti, elektronik bir motor ya da içten yanmalı motor vasıtasıyla alabilir.
 
Çim biçme makinesinin tarihi: Çim biçme makinesi İngiltere’de Edwin Budding tarafından bulundu. Budding, 18 Mayıs 1830 günü, Stroud’ daki Phoneix Iron Works  fabrikasından John  Ferrabee ile, makineyi üretmek üzere bir an  laşma imzaladı. Kayıtlardaki ilk müşteri, Regent’s Park Zoo’nun baş bahçıvanı Bay Curtis’tir.

Çim Biçme Makinesi
 
Bay Curtis, 1831 yılında, Ferrabee marka  büyük boy bir çim biçme makinesi aldı. Budding, küçük boy çim  biçme makinesi  geliştirmişti. "Kırlarda yaşayan bayların, bu  makine ile eğlenceli, yararlı ve sağlıklı saatle  geçireceğini” söylüyordu.  Hayli ağır ve büyük  olan bu ilk çim biçme makinesi ile "kırlarda  yaşayan bayların” eğlenceli saatler geçirdiği  biraz kuşkuludur ama,  Budding’in bu buluşu,  yeni bir işkolunun doğuşuna neden olmuştur.  Motorlu ilk çim biçme makineleri ise, 1893  yılında Stuttgart’ta,  Benz Co.; New York’ta  Coldwell Lawn Mower Co. tarafından üretilerek  denendi. Her iki modelin de seri üretimine  geçildiğine dair kanıt  yoktur.
 
Kaç çeşit Çim Biçme makinesi vardır?
Çim biçme makineleri elektrikli ve benzinli olmak üzere ikiye ayrılır. Elektrikli makineler çevre dostudur ve daha hafiftir. Taşıma kolaylığı ve gürültüsüz olması nedeniyle daha çok tercih edilir. Benzinli çim biçme makineleri iş gücü ve kapsadığı alan itibari ile kullanıcılara avantaj sağlar. 800 m2'den büyük alanlarda benzinli çim biçme makineleri tercih edilmelidir. 
 
Elektrikli çim biçme makineleri kendi içinde ikiye ayrılır. Misinalı ürünler, bıçaklı makinelerin ulaşamadığı ağaç altları, gül dipleri, duvar kenarları gibi yerlerde kullanılır. Bıçaklı makineler ise maksimum 800m2'lik alanlar için idealdir. Kesim genişliği 30 ile 40 cm arasında değişebilir. Toplama hazneleri sayesinde kesilen çimin biçim yapılan alanda kalmamasını sağlar.
 
Metrekareye göre bıçaklı çim biçme makinesi seçimi
 
1000 - 1200 watt (100 - 200 m2'lik alanlar için)
 
1400 - 1600 watt (200 - 400 m2'lik alanlar için)
 
1600 watt ve üstü (400 - 800 m2'lik alanlar için)
 
Çim biçme makineleri ile çimlerin uzunluğunu rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. 
 
Tavsiye edilen Ürünü incelemek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.