Daire Testere Nedir?

21-09-2022 08:32
Daire Testere Nedir?
Daire Testere Nedir?
 
Plastik, metal, ahşap malzemelerin kesiminde kullanılan elektrikli motor bağlantısı bulunan daire kesicilerin takılarak işleri kolaylıkla yapmanızı sağlayan makinelere daire testere denilmektedir. Kesilecek malzemenin niteliğine göre kullanılacak makine ve makineye takılacak olan kesme diski farklılık göstermektedir. Kesme diskleri boyutsal ve keseceğiniz malzemeye göre tercih etmeniz gerekmektedir. Disk yüksek devirde dönerek belli bir baskı uygulanarak kesim işlemi yapılır. Düz kesimler ile kesilecek malzeme parçalara ayrılır. Kesilen malzeme türüne ve boyutuna göre de motor gücüde farklılık göstermektedir. Hızlı ve düzgün bir kesim için en çok kullanılan makinelerdir.
 
Daire testere kullanılabilir alanlar nelerdir?
Marangozlar
Demirciler
Plastik doğramacılar
Soğuk demirciler
Parkeciler
 
Daire testere kullanan meslek dalları bunlar ile sınırlı olmadığını düşünüyoruz. Akla gelenleri sizlere sunuyoruz.
 
Daire testere teknik özellikleri nelerdir?
Mil; kesme diskinin makinaya sabitlenmesi amacı ile kullanılan çelik malzemelerden yapılmış olan aparatlardır. Motora bağlı olarak dönme ekseninde hareket eden mil kesme diskini veya testeresini aynı eksende dönmesini sağlar.
 
Tablalı daire testereler
Tabla; Gövdeye yatay olarak sabitlenen bir ek aparattır. Kesme diskinin girebileceği şekilde tasarlanmış olan metal alışım çalışma tezgahıdır. Tablo üzerinde bulunan kanallar ile kesim ölçüsü sabitlenir ve aynı ölçüler için hızlı kesim yapılabilir. Buna gönye siperi monte edilerek ayarlamalar yapılır. Sabitleme için de mengene bulunmaktadır. Genel olarak eski modellerde bu tabla düz kesim için tasarlanmışken yeni modellerde açılı kesimler için tasarlanan modeller bulunur.
 
Testere; mil ile sabitlenerek kesme işlemini yapacak olan ek elemandır. 80 ile 600 mm çaplarında kullanılabilecek testereler bulunmaktadır. Her daire testere için farklı boyutlarda üretilen marka ve boyutlar bulunmaktadır. Her makine kullanılabilecek testere boyutları haricinde boyutlar kullanılmamalıdır.
 
Motor; elektrikli olan ve gövdenin içi kısmında bulunan dönme hareketini sağlayan donanımdır. Güç açığa çıkarır ve kesme işlemi için testereyi döndürür.
 
Daire testere nasıl kullanılır, kullanım sırasında ve öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
 
Daire testereler kullanım bakımından kesici makineler kategorisinde tehlikeli makinelerdir. Bu sebepten dolayı konuyu maddeler halinde size sunacağız.
 
1. Kullanımı bilgisine sahip değilseniz bir uzmandan destek almalısınız.
2. Kullanma talimatını mutlaka okumalısınız.
3. Montaj bilgilerine kutu içerisinde bulunan montaj kiti ile kullanma kitapçığına bakarak adım adım yapınız. Yanlış bir montaj tehlike yaratacaktır.
4. Kesme öncesi testere sabit olduğundan emin olunuz.
5. Testere değişimlerinde daire testere elektrik bağlantısını mutlaka kesiniz. Kullanacağınız testere eski ise dişlileri kontrol edilmelidir. Uygun değil ise yenisi takılmalıdır.
6. Kesme sırasında yaşanabilecek kazalardan korunmak için ve ölüm riskini azaltabilmek için mutlaka iş güvenliği ekipmanları kullanılmalıdır.
7  Güvenlik ve kontrol işlemleri gerçekleştirildikten sonra açılı kesim için açı ayarlanır, düz kesimler için yine açılı kesim için tablada ölçü ayarları yapılır. Daire testere çalıştırılır ve kesim işlemi yapılır.
8. Kesilecek olan malzeme ağır bir malzeme ise tabla sabitlenir ve malzemenin ağırlığı iki kişi yardımı ile gönyeli olarak tutularak kesimi sağlanır.
9. Kesme işlemi için gerekli olan devire ulaşmadıkça kesme yapılmamalıdır.
10. Testere siperi ile malzeme baskı uygulanıp kesme işlemi yapılır. Çok fazla uygulanan baskı veya ani baskı yapılmamalıdır. Kesilen malzeme metal ise aşırı baskı uygulanmamalıdır. Testere dişleri hasar görebilir aşırı ısınma ortaya çıkabilir.
11. Kesme işlemi yapıldıktan sonra daire testere kapama düğmesi ile kapatılır. Kapatma yapıldığında testere durasıya kadar asla müdahale edilmemelidir.
12. İş bitiminden sonra makine oluşmuş olan çapak ve pislikten arındırılmalıdır. Temizlenerek güvenli bir yerde tutulmalıdır.
13. Kullanımını bilmeyen kişilerin kullanmasına izin verilmemelidir.
Daire Testereler
 
Daire Testere alırken nelere dikkat edilmelidir?
Kullanım sıklığına ve kullanım alanına göre satıl alınması gereken daire testereler boyutlarına ve motor güçlerine göre farklılık göstermektedir. Bu sebepten dolayı satın alırken bu maddeye dikkat edilmelidir.
 
1. Bu makineler standart kullanıcılara hitap etmeyen makinelerdir. Profesyonel kullanıcıya göre dizayn edilen makinelerdir.
2. Kullanım alanına göre tasarlanan modeller size en uygun olan markalardan seçmelisiniz.
3. Kullanım sırasında meydana gelebilecek arızlardan dolayı iş kaybı yaşanabilmektedir. Bunu dikkate alarak servis ağının size en yakın olan markalardan birini tercih etmeniz gerekmektedir.
4. Kesme testeresi bulunan ve kolaylıkla temin edilebilir daire testere tercih etmelisiniz.
5. Daire testere nasıl kullanılır, kullanım sırasında ve öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
6. Daire testereler kullanım bakımından kesici makineler kategorisinde tehlikeli makinelerdir. Bu sebepten dolayı konuyu maddeler halinde size sunacağız.
7. Kullanımı bilgisine sahip değilseniz bir uzmandan destek almalısınız.
8. Kullanma talimatını mutlaka okumalısınız.
9. Montaj bilgilerine kutu içerisinde bulunan montaj kiti ile kullanma kitapçığına bakarak adım adım yapınız. Yanlış bir montaj tehlike yaratacaktır.
10. Kesme öncesi testere sabit olduğundan emin olunuz.
11. Testere değişimlerinde daire testere elektrik bağlantısını mutlaka kesiniz. Kullanacağınız testere eski ise dişlileri kontrol edilmelidir. Uygun değil ise yenisi takılmalıdır.
12. Kesme sırasında yaşanabilecek kazalardan korunmak için ve ölüm riskini azaltabilmek için mutlaka iş güvenliği ekipmanları kullanılmalıdır.
13. Güvenlik ve kontrol işlemleri gerçekleştirildikten sonra açılı kesim için açı ayarlanır, düz kesimler için yine açılı kesim için tablada ölçü ayarları yapılır. Daire testere çalıştırılır ve kesim işlemi yapılır.
14. Kesilecek olan malzeme ağır bir malzeme ise tabla sabitlenir ve malzemenin ağırlığı iki kişi yardımı ile gönyeli olarak tutularak kesimi sağlanır.
15. Kesme işlemi için gerekli olan devire ulaşmadıkça kesme yapılmamalıdır.
16. Testere siperi ile malzeme baskı uygulanıp kesme işlemi yapılır. Çok fazla uygulanan baskı veya ani baskı yapılmamalıdır. Kesilen malzeme metal ise aşırı baskı uygulanmamalıdır. Testere dişleri hasar görebilir aşırı ısınma ortaya çıkabilir.
 
Tavsiye edilen Ürünü incelemek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.