Hava Kompresörü ve Çeşitleri

21-09-2022 08:43
Hava Kompresörü ve Çeşitleri
Hava Kompresörü Nedir?
 
Genel olarak havayı veya diğer gazları atmosfer basıncından daha yüksek basınçlara sıkıştırmak için kullanılan makinalardır. Belirli bir oranda kompresörler kısmî vakum elde etmede veya atmosfer basıncının altına inmek için de kullanılır. Bu durumda pompa havalı yerdeki hava veya gazı dışarı atar. Tarihçesi oldukça eskidir. Ancak 1650 Otto von Guericke’nin kompresör ve vakum pompalarında önemli gelişmeler yaptığı bilinmektedir. 1829’da William Mann basınçlı hava kompresör makinasının patentini aldı. Bu gelişmelerle, ekonomik alanda daha hafif makinalar elde edildi.

Hava kompresörü ne işe yarar? 
Atmosfer havasını tıpkı bir yay gibi sıkıştırarak basınçlı hava üreten makinelere “kompresör” adı verilir. Mekanik enerjiyi pnömatik enerjiye dönüştürür. Endüstriyel uygulamalarda kompresörler dönme hareketini bir elektrik motorundan alır.
 
Kaç çeşit kompresör vardır?
Kompresörlerin kullanım amaçlarına göre birçok çeşidi bulunsa da 2 ana gruba ayrılır. Bunlardan ilki pozitif deplasmanlı kompresörler, ikincisi ise dinamik kompresörlerdir. Belli bir hacme hava veya gazı sıkıştırarak basıncı arttıran kompresör çeşitleridir.
 
Kompresör debisi nedir?
Kompresörün bastığı havanın emdiği havanın miktarı cinsinden ifadesidir. 
 
Tavsiye edilen ürünü incelemek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.