Neden Bosch Profesyonel Elektrikli El Aletlerini Tercih Etmeliyim?

20-09-2022 17:55
Neden Bosch Profesyonel Elektrikli El Aletlerini Tercih Etmeliyim?
Neden Bosch Profesyonel Elektrikli El Aletlerini Tercih Etmeliyim?

Çalışma hayatımızın yanı sıra, gündelik yaşantımızda da sık sık kullandığımız elektrikli el aletleri, birçok işimizde en büyük yardımcımız olarak görev alır. Farklı markalar arasından; güçlü ve dinamik yapısıyla sıyrılan Bosch Profesyonel Elektrikli El Aletleri, sahada gösterdiği üstün kabiliyet gücü sayesinde zorlu işlerin üstesinden kolaylıkla gelmemizi sağlar.
 
Her türlü saha şartlarına uygun, geniş ürün çeşidiyle kullanıcı dostu olan Bosch ürünlerini daha yakından inceleyerek neden tercih etmemiz gerektiğini araştıralım....
 
Elektrikli el aletleri denildiğinde, aklımıza ilk gelen ürün genellikle akülü vidalama veya akülü matkaplardır. Bunların peşinden elektrikli matkaplar gelse de Bosch’un geniş ürün yelpazesi sayesinde neredeyse her iş kolu için akülü el aletleri veya elektrikli el aletlerimodelleri karşımıza çıkmaktadır. Üstelik akıllıca kategorize edilmiş ürün listelemesi sayesinde, doğru ürünü bulmak oldukça kolaydır. 
 
Akülü delme veya akülü vidalama kategorisinde yer alan ürünler, 12V dan başlayarak 36V değerine kadar ulaşır. Çeşitlilik bakımından ise akülü darbeli matkap veya darbesiz akülü vidalama modelleri ile saha şartlarına kolaylıkla ayak uydurabilir. Zorlu alanlar ve kısıtlı ölçüler içerisinde çalışmak zorunda kalanlar için akülü köşe matkabı, veya akülü alçıpan vidalama matkabı çözüm ortağınız olarak yanınızda yer almaktadır. Uzun pil ömrü, dayanıklı ve kompakt yapısı sayesinde zorlu engelleri aşmanızda kolaylık sağlar.
 
Bosch akülü matkaplar, ergonomik gövdesi sayesinde kolay ve sağlam tutuş sağlarken, güçlü voltaj değerleri ile boyundan büyük işlerin üstesinden kolaylıkla gelmektedir. Bosch akülü delme ve vidalama makinalarına ait bir diğer özellik ise daha uzun kullanım ömrü için kömürsüz motora sahip olmalarıdır. Hızlı ve güçlü sonuçlar için yüksek tork ve yüksek delme hızları en büyük avantajlarından biridir. Beton delme gibi zorlu işlemler sırasında; akü hücre korumasına sahip olan akülü darbeli matkap modelleri ile endişeye gerek kalmadan hızlı ve kusursuz sonuçlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yüksek tork gücüne sahip Bosch akülü darbeli matkaplar, geri tepme kontrolü özelliğiyle her çalışma aşamasında rakipsiz kontrol sağlar. Böylelikle hızlı iş akışını kaçınılmaz kılmaktadır.
 
36V Akülü darbeli delme ve vidalama makinalarında geliştirilen “KickBack Control” sistemi sayesinde, ürünün ani bir blokaja maruz kalması esnasında; engeli algılayarak aleti durdurur. Yine aynı ürünlerde yer alan “COOLPACK” sistemi P’nin üzerinde daha uzun akü çalışma süresi sağlamaktadır.
 
Gücün sınırına ulaşmak isteyenler için akıllıca tasarlanmış Bosch Akülü Kırıcı ve Delici ürünleri, SDS plus girişi ile beton yüzeylerde kolaylıkla çalışmanızı sağlarken anahtarsız mandren adaptasyonu ile ahşap veya metal yüzeylerde de çalışmanıza olanak tanır. Bosch tarafından geliştirilen “EPC” sistemi ile hassas malzemeler üzerinde mutlak kontrol daima sizin elinizdedir. Bosch Akülü Kırıcılar üzerinde yer alan dahili toz emme ünitesi ile temiz işçilik ve kusursuz sonuçlar sizi bekliyor.
 
Endüstriyel işletmeler için de çözümler sunan Bosch, montaj veya demontaj uygulamalarında kullanılmak üzere tasarladığı akülü somun sıkma makineleri ile çalışma sürelerini kısaltmaktadır. Kolay kullanım için dizayn edilmiş hafif ve kompakt yapısı, yorulmadan çalışma için ince ve ergonomik tutamak tasarıma sahip Bosch akülü somun sıkmalar daha uzun ömür sağlayan EC motor ile donatılmıştır. Sağlam dişli kutusuna sahip Bosch darbeli somun sıkma makinaları, açık çerçeveli motor ve akü hücre koruması ile daha uzun kullanım ömrüne sahiptir. Yüksek tork, yüksek darbe oranı ve yüksek dönüş hızı ile metalde ve ahşapta hızlı sonuçlar sağlamaktadır.
 
Yukarıda belirtmiş olduğumuz Bosch akülü el aletlerinin yanı sıra, elektrikli modellere değinmek gerekirse; kullanıcısını her anlamda tatmin eden ürünlere ulaşmış olduğunuzu bilmelisiniz. Bosch elektrikli el aletleri kullanım alanı bakımından, bütün fonksiyon ve yaratıcılıklar düşünülerek tasarlanmıştır.
 
Bosch elektrikli darbesiz matkaplar ile ahşap ve metal yüzeyde çalışırken işinizi kolaylaştıran birkaç özellikten bahsetmek gerekirse; küçük delme çapları için yüksek devir sayılarına rahatlıkla ulaşır ve çalışmanızı daha hızlı sonlandırabilirsiniz. Mil boyunun yatakta sabitlenmesi sayesinde yüksek hassasiyet sağlayan Bosch darbesiz matkaplar kompakt yapısı ve düşük ağırlığı ile son derece kullanıcı dostudur. Sıkışmış kalıp matkap uçlarının gevşetilmesi için sağ ve sol yöne dönüş seçeneği bulunan Bosch elektrikli matkaplar ile zorlu görevlerin üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. 
 
Bosch elektrikli darbeli matkaplarda ise, beton yüzey üzerindeki çalışmalarınızda kullanıcı güvenliğini rahatlıkla hissedebilirsiniz. KickBack kontrol sistemi sayesinde herhangi bir blokaja maruz kalan ürün çalışmasını durdurarak sarsılma ve aksi durumların meydana gelmesini engellemektedir. Bosch darbeli matkaplar, uzun kullanım ömrü için metal şanzıman gövdeye sahiptir.  Büyük delme çaplı gibi işlemlerde; örneğin buat ve delik açma vb. yüksek tork gücüne sahip olan Bosch darbeli elektrikli matkaplar daha konforlu çalışma için sabit elektronik teknolojiye sahiptir. Bu sayede devir sayısını yük altında da sabit tutarak eşit güçte çalışma sağlamaktadır. Bosch profesyonel el aletleri gurubu içerisinde yer alan darbeli matkaplar, model çeşitliliği hem ev kullanıcısı hem de endüstriyel kesime hitap etmektedir. Anahtarlı mandrene sahip ürünler ev kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir. Küçük delme çapına sahip işlemler nedeniyle, genellikle 13 mm uyumlu anahtar mandrenli Bosch darbeli matkaplar seri ve temiz delme operasyonuyla kullanıcısını tatmin etmektedir.
 
Profesyonel kelimesinin hakkını veren SDS girişli darbeli matkaplar tercih edilmekte olup, büyük ve derin delik delme operasyonlarını kusursuz şekilde tamamlamaktadır. Bir üst sınıf olan Bosch elektrikli kırıcı ürünleri keskileme ve delme işlemlerini bir arada yapabilmektedir. Elektrikli kırıcı delici modelleri, sağlam metal bileşenleri sayesinde en yüksek dayanıma sahiptir. Keskileme uygulamaları sırasında daha yüksek kullanıcı konforu için kilitleme anahtarı mevcuttur. Ek olarak SDS max girişli kırıcı delici modellerinde tek elle, kolay ve hızlı uç değişimi artı özellik olarak ön plana çıkmaktadır. Yüksek torklu Bosch elektrikli kırıcı modellerinde vibrasyon kontrol özelliği sayesinde delme ve kırma işlemlerinde pratik çalışma kolaylığı sağlanır.
 
41 joule değerine ulaşan Bosch kırıcı ürünleri 1750 watt değerine sahip motor gücü sayesinde asfalt ve zemin kazıma işlemlerinde maksimum güce sahiptir. Sağlam yapım ve yüksek kaliteli malzemelerin kullanılması sayesinde uzun kullanım sergiler. Kullanıcı sağlığını ön planda tutan Bosch, geliştirmiş olduğu vibrasyon kontrol özelliği ile sağlığa zararlı titreşimlerin `’a kadar azaltılmasını sağlar. Bosch elektrikli beton kırıcılar, günlük 13 ton kazıma performansına ulaşarak zaman tasarrufu sağlarken 62 joule darbe gücüne sahip modeli ile dakikada 1000 darbeye kadar ulaşır. Bosch zemin kırıcılar, birbirinden ayrılmış tutamaklar ve titreşimi azaltılmış darbe mekanizması sayesinde çok düşük titreşimler sunarken daha uzun günlük kullanım süresi sağlamaktadır.
 
Yine inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir ürün olan Bosch karot makinaları Bosch bünyesinde de üretilmekte olup sağlam ve dayanıklı tasarımı ile aranan nitelikleri karşılamaktadır. Bosch karot makinası 350 mm’ye kadar delme kapasitesine sahiptir. Opsiyonel olarak müşterilere sunulan karot sehpası ise ürünü kullanışlı hale getirmektedir. Bu ürünün yanı sıra sıklıkla tercih edilen diğer şantiye ekipmanı ise Bosch GBR 15 CA Beton taşlama makinasıdır. Bosch beton taşlama makinası entegre emniyet sistemi güvenli kullanım sağlarken beton silme uygulaması sırasında sabit hız ve güç olanağı tanır.
 
İş kolu ahşap malzemelerden oluşan kullanıcıları unutmayan Bosch, elektrikli ve akülü ahşap işleme ürünleriyle kullanıcısına özgür çalışma ortamları oluşturmaktadır. Bosch elektrikli daire testereleri ile pürüzsüz kesme uygulamaları gerçekleştirebilir, freze ve planyalar ile çalışmalarınıza değer katabilirsiniz. Sanayi, tarım ve sanat atölyeleri gibi noktalarda tercih edilen Bosch daire testere modelleri kompakt ve hafif yapısı ile öne çıkmaktadır. Daire testereler için kılavuz ray eklentileri ile çalışmalarınızı kusursuz hale getirebilirsiniz. Bosch daire testerelere uyumlu toz emme ekipmanları ile temiz bir çalışma alanına sahip olurken, maksimum odaklanma ile daha kusursuz sonuçlar elde edebilirsiniz. Elektrikli daire testere modellerinin yanı sıra yukarıda da bahsettiğimiz üzere Bosch akülü daire testereler mekan farketmeksizin çalışmanıza olanak tanır. En az elektrikli modelleri kadar güçlü olan akülü daire testereler genellikle şantiyeler kullanılmak üzere çatı ve iskele üzeri uygulamalarda tercih edilmektedir. Akülü daire testereler, tüm kesim pozisyonlarında mükemmel kontrol sağlayan yeni ek tutamak sayesinde üstün ergonomiye sahiptir. 
 
Profesyonel kullanıcılar için profesyonel çözümler sunan Bosch ürün listesinde tezgah tipi daire testere ve gönye testere ürünlerine de ulaşabilirsiniz. Farklı derecelerde kesim kapasitesine sahip Bosch gönye kesme makinesi, maksimum hareket kabiliyeti sunmanın yanında, sağlıklı ve temiz çalışma için iyileştirilmiş toz yönetimine de sahiptir. Bosch tezgah tipi daire testerelerde ise, motor frenine sahip güçlü motor aşırı yük emniyeti gibi özellikler yer almaktadır.
 
Ahşap uygulamalarına değer katmak isteyen kullanıcılar için geliştirilen Bosch elektrikli freze makineleri; optimum kontrol için tutamaktan tetik sistemi ile çalışmaktadır. Malzemeye uygun çalışma için sabit elektrik teknolojisine sahip elektrikli frezeler, düşük devirli yumuşak başlangıç ile malzemeye zarar vermeden sağlıklı başlangıçlar gerçekleştirir. Bosch frezelerde yer alan sabit hız özelliği sayesinde, sınıfında maksimum kesme verimliliği sağlanmaktadır. Ayrıca hızlı ve kolay uç değişimi özelliğiyle kullanıcı dostu olmayı başarmaktadır.
 
Ahşap rendeleme uygulamalarında kullanılan planyalara Bosch teknolojisi dokunursa ne olacağını öğrenmek ister misiniz? Ultra keskin bıçaklar ve yüksek kalitesi ile sert ahşapta çalışırken bile sabit devir sayısına sahip Bosch elektrikli planyalar uzun ömürlü woodrazor bıçaklar ve çok basit ayarlama sistemi sayesinde piyasadaki en hızlı ve uygun maliyetli bıçak değiştirme sistemine sahiptir. Bosch planya makinaları hassas alüminyum yatak ve termodinamik motor koruma sistesi sayesinde uzun kullanım ömrü sunmaktadır.  Bosch akülü planya modelleri ise sahip olduğu hafif tasarımı sayesinde çalışma konforunu arttırırken mobil alanlarda kullanıcı dostu çözümler sağlamaktadır.
 
Bir diğer ahşap malzeme ürünü olan elektrikli zımparalarda ise, kullanım şekline bağlı olarak farklı gruplara ayrılan modelleri inceleyelim.
 
Bosch elektrikli eksantrik zımpara makinesi yüksek kazıma  sağlarken, hassas zımparalama konusunda kalitesinden taviz vermemektedir. Tek bir klikle ince zımparadan kalın zımparaya veya polisaja geçmeye olanak sağlayan elektrikli Bosch eksantrik zımpara makineleri, turbo çalışma modun'da 5 kat daha fazla kazıma gücü göstererek, zamandan tasarruf sağlar. Eksantrik zımpara üzerinde yer alan toz emme adaptörleri ile temiz çalışma alanları yaratır. Bosch akülü eksantrik zımpara makineleri; iş parçasına yakın olağanüstü dengesi ve avuca oturan ergonomik yapısı ile optimum alet kontrolü sağlamaktadır. Akülü eksantrik zımpara makineleri yalın ve kompakt tasarımı ile dar alanlar kolay zımparalama performansı göstermektedir.
 
Ahşap zımparalama işlemi yanı sıra, plastik ve metal yüzeylerde de kullanılan tank zımparalar; parlatma ve temizleme amacına odaklanmıştır. Bosch tank zımpara modelleri ile en zor yüzeylerde dahi istenilen sonuca kolaylıkla ulaşmak. Bosch elektrikli tank zımparaların sahip olduğu dişli kayışlar ve metal dişli çarklar sayesinde uzun kullanım ömrü amaçlanır. Cırt zımpara ile birlikte kullanılan titreşimli zımpara modelleri, mükemmel derecede yüzey kalitesi yakalamanız için ideal ürünlerdir. Bosch titreşimli zımpara makinalarında geliştirilen otomatik kağıt germe teknolojisi sayesinde, cırt zımparaların katlanma ve yırtılma olmadan kusursuz oturması garanti edilir.
 
Kenar ve köşe kesimi, süpürgelik kesme vb. serbest çalışma alanları için uygun olan çok yönlü kesiciler iş sahamızda bizlere oldukça kolaylık sağlarken, zaman tasarrufunu da beraberinde getirmektedir. Bosch elektrikli kenar kesme makinalarında yer alan kolay uç değişimi için manyetik arabirim sayesinde hızlı sonuçlar kolaylıkla elde edilebilmektedir. Zengin aksesuar ve uç çeşidine sahip Bosch kenar kesme makinaları, akülü modelleri ile de üstünlüğünü göstermektedir.  Bosch akülü kenar kesme makinalarında yer alan EC motor sayesinde performans ve sağlamlık üst düzeye çıkarılırken, piyasadaki en düşük tutamak çevresine sahip çok yönlü kesici olarak bilinmektedir.
 
Marangozhane ve mimari atölyelerde, ahşap malzeme ile yapılan çalışmalar sırasında sıklıkla kullanılan toz emme sistemleri, ıslak kuru süpürgeler veya üfleme makinaları Bosch tarafından da üretilmekte olup; birçok ahşap kesme, delik delme ve zımpara ürünleri gibi modellerle uyumludur.
 
Bosch toz emme ürünleri çalışma sırasında iş parçasının ve çevrenin temiz kalmasını sağlarken, operatörün görüş açısını maksimumda tutarak başarılı sonuçlar almamızı sağlar. Bosch toz emici ürünleri; ıslak kuru süpürgeler ve toz emme sistemli makinalardan oluşmaktadır. Bosch ıslak kuru süpürgelerde yer alan kendi kendini temizleme teknolojisi ile filtreyi yarı otomatik olarak temizler ve sürekli emiş gücü sağlar. Toz emici süpürgeler, daire testere vb. ürünlere adapte edilerek kullanılır. Bunun yanı sıra harici yüzey temizlik amaçlı kullanılan Bosch toz emme fanları, güçlü hava akımı sayesinde çalışma verimliliğini arttırmaktadır.
 
Yardımcı ürün olarak kullanılan Bosch sıcak hava tabancaları, boya veya verniklerin kaldırılmasında, biçimlendirme ve büzme gibi işlemlerinde faaliyet gösterir. Kademeli sıcaklık kontrolleri sayesinde istenilen değerde kullanıma olanak tanıyan sıcak hava üfleyicileri otomotiv sektörünün de vazgeçilmez ürünüdür. Dijital sıcak hava tabancası modellerinde ısı değerini anlık olarak görmek mümkün olup, hedeflenen sonuca kolaylıkla erişilebilir. Aşırı ısınma kontrolü sayesinde otomatik kesme ve soğutma sistemi devreye girer ve sıcak hava tabansını durdurarak kullanım ömrünün uzun olmasını sağlar.
 
Yine benzer kategoride farklı bir amaç için kullanılan sıcak silikon tabancaları, ahşap metal ve plastik yüzeylerin yapıştırılmasını sağlar. Bosch tutkal tabancası hızla çalışmaya hazır duruma gelebilmek ve sabit çalışma sıcaklığı sağlayabilmek için elektronik ısı ayar elemanlarına sahiptir.
 
En sık tercih edilen Bosch ürünlerinden birisi de avuç taşlama makinalarıdır. Farklı watt ve devir hızlarına sahip avuç içi taşlama makinaları, tatminkar derece performans göstererek kullanım alanında kusursuz sonuçlarla sizleri buluşturmaktadır. X lock gibi Bosch’a özgü tasarımlara sahip avuç taşlama makinaları, kolay taş değişimi ile kullanıcı dostu özelliklerini sergilemektedir. Modellerine göre farklı donatılara sahip Bosch taşlama makineleriaşırı yük emniyeti, dönmeye karşı emniyetli koruma kapağı ve titreşim sönümleme sistemi sayesinde lider kullanıcı güvenliğini garanti etmektedir.
 
Temizlik sektöründe de kendine yer edinen Bosch, 100 bar dan başlayıp 185 bar basınç gücüne ulaşan yüksek basınçlı Bosch profesyonel yıkama makinaları ile kusursuz temizlikte bir numaralı yardımcınızdır. Bosch araç yıkama makinaları günlük kullanıma son derece uygun olup, kolay taşınabilme özelliği ile hareket fonksiyonunu maksimumda tutmaktadır. Bosch basınçlı yıkama makinaları kolay manevra yeteneği için teleskopik sap ve düzenli kullanım için su hortum makarası ile donatılmıştır.
 
Bir diğer önemli kategori olan, Bosch ölçüm aletleri sınıfında, tecrübe ve kalitesiyle adından söz ettirir, Bosch, benzer sınıfta birçok alternatifi sizlerin kullanıma sunmaktadır. Dış mekan hizalama uygulamaları için Bosch rotasyon lazeri, tek tuşla kolay kullanım, anlaşılır ara yüz uygulaması gibi imkanlarla sahadaki yardımcımız olmaktadır. Bosch çizgi lazerleri ise kırmızı ve yeşil renk seçeneği, yüksek performanslı diyotların sağlamış olduğu görsel netlik ile iç mekan uygulamalarında bizleri desteklemektedir. Çizgi hizalama lazerleri sıklıkla fayans döşeme işlemleri için kullanılsa da; pencere kurulumu, raf montajı, boru hattı montajı gibi uygulamalarda da işlem kolaylığı sağlamaktadır. Bosch nokta lazer ürünleri zorlu şantiye koşullarına göre üretilmiştir. Yeşil nokta lazer, kırmızı nokta lazere kıyasla yaklaşık 4 kat daha iyi görünürlük sağlamaktadır. Lazer hizalama uygulamalarında bu tarz ekipmanların en büyük destekçisi olan lazer alıcılar, farklı menzillerden yeşil ve kırmızı çizgileri tespit edebilme yeteneğine sahiptir. Bosch lazer alıcı ürünleri farklı ışık koşullarında çalışmak için tasarlanmış en iyi performans ürünleridir.
 
Ölçü aletlerinden devam etmek gerekirse, bir diğer şantiye ekipmanı olan optik nivelmanlarmükemmel ölçüm latası için net görüntü veren objektife sahiptir. Bosch optik nivelman ürünleri dış ortamlara son derece dayanıklı olup, kompansatör için kilit tertibatı sayesinde kolaylıkla taşınabilir.
 
Bosch lazer metreler 30 metre ile 250 metre arası çalışma kapasitesine sahip alternatiflerle karşımıza çıkmaktadır. Bosch lazerli uzaklık ölçerler diğer ölçü aletlerinde olduğu gibi, dış ortam şartlarına son derece dayanıklı ve sağlam olarak üretilmektedir. Farklı açı ve eğimde ölçüm yapmaya olanak tanıyan lazerli uzaklık ölçerler 1 metreye kadar yükseklikten düşme halinde cihazı koruyan sağlam ve darbeye dayanıklı bir muhafazaya sahiptir. Lazerli uzaklık ölçer cihazları, zemin ve duvar alanı ölçümleri ile oda hacimlerinin hesaplanması için öngörülen bu alet mimarlar, yapı yöneticileri, elektrikçiler, alcıpancılar, marangozlar ve boyacılar için idealdir.
 
Bunların yanı sıra Bosch bünyesinde müşteri kullanımına sunulan termal kameralar veya termal dedektörler, akülü denetim kameraları, ölçüm tekerleri gibi ürünler ile “yaşam için teknoloji” deyişini karşılar nitelikte hizmetimize sunulmaktadır.
 
Çalışma ortamında, bizleri daima destekleyen Bosch Profesyonel Elektrikli El Aletleri, ürün seçimi konusunda müşterilerine her türlü kolaylığı sağlamaktadır. PRO-MIX desteği adı altında solo yani aküsüz olarak satın alabileceğiniz birbirinden farklı ürünleri, elinizde mevcut olan aküler ile eşleyerek kullanabilir veya birkaç farklı akülü el aletini aynı akü ile kullanarak satın alma maliyetinizi düşürmenizi sağlar.
 
Ürün aksesuarları bakımından oldukça zengin çeşide sahip Bosch, SDS matkap uçları, birbirinden farklı ahşap freze setleri, metal ve ahşap panç takımları gibi her alanda ihtiyaç duyacağınız ürüne kolaylıkla erişmenize olanak tanır.
 
Türkiye içerisinde donanımlı ve yaygın teknik servisi sayesinde, karşılaşacağınız sorunlarda hızlı çözümler sunarak müşteri memnuniyeti ön planda tutmaktadır.
 
Tavsiye edilen ürünleri incelemek için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.